Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki z marmoladą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
32 sztuki
Składniki
-
670 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
35 g drożdży świeżych pokruszonych
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 łyżki cukru
-
2 jajka
-
230 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
200 g powideł śliwkowych200 g marmolady np. z róży
-
2 białka
-
cukier puder do posypania rogalików
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
13.8 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
624.3 kJ /
149.2 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 Std. 30 Min
Drożdżówki z jabłkami
2 Std. 35 Min
Drożdżówki z makiem
2 Std. 40 Min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 Std. 15 Min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 Std. 30 Min
Hot dogi kibica
1 Std. 50 Min
Chałka z kruszonką
1 Std. 30 Min
Jagodzianki
3 Std. 30 Min
Pączki
1 Std. 20 Min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 Std. 40 Min
Zawijane drożdżówki z serem
2 Std. 40 Min
Rogaliki na piątkę
2 Std. 20 Min