Urządzenia i Akcesoria
Kopytka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
90 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
250 g ziemniaków, mączystych ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
1 łyżka kaszy manny
-
½ jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
woda osolona, do gotowania kopytek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
593.1 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
1257.4 kJ /
300.5 kcal
Tłuszcz
2.4 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
60.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Pyzy z mięsem
1 godz. 20 min
Kluski śląskie
30 min
Kartacze z mięsem
1 godz.
Kiszka ziemniaczana
4 godz. 20 min
Placki ziemniaczane
45 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Naleśniki z serem
1 godz.
Szybkie zacierki
20 min