
Urządzenia i Akcesoria
怪味雞
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 人份
Składniki
-
花椒粒1 大匙
-
去皮去骨雞胸肉1 片
-
鹽1 茶匙
-
蔥 ,切段,約7公分1 支
-
蒜頭 ,對切,或拍開6 克
-
薑 ,切片3 克
-
水1900 克
-
冰水
-
糖1 大匙
-
熟白芝麻2 茶匙
-
蒜頭5 克
-
白芝麻醬25 克
-
醬油20 克
-
烏醋 ,或鎮江醋20 克
-
辣油和辣渣45 克
-
小黃瓜 ,切片,約7公分長,0.2公分寬1 根
-
青蔥 ,切絲
-
芝麻 (任一種類)
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
222.5 kcal /
929.9 kJ
Białko
13.1 g
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
9.2 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
31.5 g
Sód
617.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

台味舒肥
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan