Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 大匙 花椒粒
- 1 片 去皮去骨雞胸肉
- 1 茶匙 鹽
- 1 支 蔥 ,切段,約7公分
- 6 克 蒜頭 ,對切,或拍開
- 3 克 薑 ,切片
- 1900 克 水
- 冰水
- 1 大匙 糖
- 2 茶匙 熟白芝麻
- 5 克 蒜頭
- 25 克 白芝麻醬
- 20 克 醬油
- 20 克 烏醋 ,或鎮江醋
- 45 克 辣油和辣渣
- 1 根 小黃瓜 ,切片,約7公分長,0.2公分寬
- 青蔥 ,切絲
- 芝麻 (任一種類)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 929.9 kJ / 222.5 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 617.5 mg