Torta ai mirtilli con crema al limone

5.0 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz.
10 fette

Składniki

  • 120 g di mirtilli freschi lavati
  • 2 uova
  • 40 g di latte
  • 90 g di zucchero
  • 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
  • 110 g di burro in pezzi + q.b.
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 1 - 2 cucchiaini di scorza di limone grattugiata
  • 120 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1200 g di acqua
Lemon curd
  • 120 g di zucchero
  • 80 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 60 g di burro a pezzi
  • 2 uova
Frosting
  • 150 g di formaggio fresco spalmabile
  • 100 g di burro morbido, a pezzi
  • 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • mirtilli freschi lavati
  • 2 cucchiaini di scorza di limone grattugiata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 266.2 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 1750.5 kJ / 418.4 kcal
Tłuszcz 29.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 17.6 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...