Urządzenia i Akcesoria
Marchewka z groszkiem na ciepło
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
670 g marchewki pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
130 g wody
-
⅓ - ¾ łyżeczki soli
-
10 g skrobi kukurydzianej10 g skrobi ziemniaczanej
-
200 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
218.3 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
548.3 kJ /
131.1 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Syrop z cebuli
12 godz. 10 min
Coleslaw z czerwonej kapusty
15 min
Coleslaw
15 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Sos pieczarkowy
40 min
Kotlety mielone
30 min
Kapusta gotowana
30 min
Marchewka na ciepło
35 min
Buraczki na ciepło na szybko
30 min
Buraczki na ciepło
50 min