Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g d'eau minérale
- 100 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 500 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 100 g de noix de pécan
- 50 g de raisins secs
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 749 kJ / 176 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains aux noix
4h 30min
Pain noir aux graines
2h 45min
Petits pains vapeur graines et curcuma
3h
Pain moulé aux graines
3 Std. 50 Min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain au levain
17u.
Glace au yaourt, à la fraise et à la myrtille
10min
Pâte à tartiner poire-vanille-gingembre
1h 25min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Petits pains de seigle
12h
Pain complet
16 Std.
Pain aux cinq graines
50 min