![Pa amb oli mallorquín Pa amb oli mallorquín](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8f6a226a-2ef9-49a1-9119-2c3284403542/Derivates/38140013-ea4a-4608-aec7-d5f038af5774.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan moreno mallorquín
- 350 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca
- 400 g de harina integral de trigo (y un poco más para espolvorear)
- 200 g de harina de fuerza
Acompañamientos
- 3 tomates maduros
- 6 lonchas de jamón serrano
- 6 rebanadas de queso de Mahón
- 180 g de sobrasada mallorquina
- 12 lonchas de camaiot
- 12 alcaparrones
- 12 guindillas verdes en vinagre
- 30 aceitunas machacadas
- 30 aceitunas negras
- aceite de oliva virgen extra para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2850 kJ / 682 kcal
- Białko
- 26.93 g
- Węglowodany
- 69.27 g
- Tłuszcz
- 32.99 g
- Błonnik
- 8.53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocas de Valldemossa
1 Std. 50 Min
Hamburguesa de cerdo con pan al vapor
1 Std.
Hogaza de centeno con masa madre en banneton
16h 45min
Coca mallorquina de espinacas con sardinas
30min
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11hod.
Galletas saladas de pistacho
30min
Cocarrois mallorquines de repollo y coliflor
1 Std. 30 Min
Empanadas de sepia a la mallorquina
2 Std. 10 Min
Coca mar y tierra
55 Min
Coca de cebolla caramelizada con higos y sobrasada
1h 15min
Empanadas mallorquinas
1 Std.
Coca de trempó de verano
1 Std.