Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan moreno mallorquín
- 350 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca
- 400 g de harina integral de trigo (y un poco más para espolvorear)
- 200 g de harina de fuerza
Acompañamientos
- 3 tomates maduros
- 6 lonchas de jamón serrano
- 6 rebanadas de queso de Mahón
- 180 g de sobrasada mallorquina
- 12 lonchas de camaiot
- 12 alcaparrones
- 12 guindillas verdes en vinagre
- 30 aceitunas machacadas
- 30 aceitunas negras
- aceite de oliva virgen extra para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2850 kJ / 682 kcal
- Białko
- 26.93 g
- Węglowodany
- 69.27 g
- Tłuszcz
- 32.99 g
- Błonnik
- 8.53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocarrois mallorquines de repollo y coliflor
1 Std. 30 Min
Colines cristal al aceite de oliva
4h
Coca de verduras
40min
Coca mallorquina de espinacas con sardinas
30min
Masa para cocas
1 Std.
Coca de ensaimada con sobrasada
10sa 30 dk
Coca de trempó de verano
1 Std.
Cocas de Valldemossa
1 Std. 50 Min
Empanadas mallorquinas
1 Std.
Bizcocho o coca de cuarto
1 Std.
Coca de cebolla caramelizada con higos y sobrasada
1 Std. 15 Min
Arroz brut mallorquín
1 Std.