![Bizcocho y crema inglesa de horchata Bizcocho y crema inglesa de horchata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b8dae0b5-ea72-498e-9f21-2c4bae7f674b/Derivates/9fa1561e-ca16-4ab2-94dc-c46eb69e948a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Horchata
- 180 g de chufas
- 350 g de agua
Bizcocho de chufa
- 6 huevos
- 200 g de azúcar
- 4 yemas de huevo
Crema inglesa de horchata
- 20 - 30 g de caramelo líquido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 986 kJ / 235 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Yogur natural de chocolate en Varoma
12klst
Salsa dulce de chiles
Brak ocen
Tarta rústica de almendras y cítricos
1 godz. 15 min
Chocolate a la taza
15 min
Alioli
10 min
Aprikosen-Lebkuchen (pastas de frutos secos y especias)
1h 30 min
Biscuit de café y dátiles
5 Std.
Yogur de leche de cabra en Varoma
13 Std.
Horchata
8 Std. 10 Min
Yogur de coco
13h 30min
Crema de pistacho
10 min
Nata montada
10 min