Empanadillas de maíz y beicon

Empanadillas de maíz y beicon

4.6 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 unidades

Składniki

Relleno
  • 35 g aceite de girasol
  • 150 g de dados de beicon
  • 200 g de cebolla en cuartos
  • 45 g de mantequilla
  • 70 g de harina de trigo
  • 400 g de leche
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
  • 10 g de azúcar
  • 1 pellizco de nuez moscada molida
  • 200 g queso cheddar en trozos
  • 200 g de maíz dulce en conserva escurrido
Masa
  • 500 g de harina de trigo
  • 100 g aceite de girasol
  • 100 g de agua
  • 2 huevos
  • 1 cucharadita de sal
Montaje y horneado
  • 1 huevo batido

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 369.9 mg
Białko 8.3 g
Kalorie 1209 kJ / 289 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 26.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...