Emu Stew (Mark Olive)

Emu Stew (Mark Olive)

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • unsalted butter
    50 g
  • onion cut into quarters
    100 g
  • celeriac cut into pieces (2-3 cm)
    100 g
  • carrot cut into pieces (2-3 cm)
    200 g
  • parsnip cut into pieces (2-3 cm)
    70 g
  • turnip cut into pieces (2-3 cm)
    130 g
  • plain flour
    25 g
  • dried bush tomatoes (optional)
    20 g
  • ground lemon myrtle
    ¼ tsp
  • ground saltbush
    ¼ tsp
  • ground sea parsley
    ¼ tsp
  • bush tomato powder
    ¼ tsp
  • ground pepperleaf
    ¼ tsp
  • ground wattleseed
    ¼ tsp
  • tomato paste
    30 g
  • sea salt
    1 - 2 pinches
  • Beef stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • red wine
    50 g
  • water
    250 g
  • emu fillet steak, cut into strips (6 x 1 cm)
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 234 mg
Białko 35.3 g
Kalorie 1517.7 kJ / 362.8 kcal
Tłuszcz 13.2 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 23.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...