Cupcakes au chocolat avec glaçage à la vanille et à la noix de coco

Cupcakes au chocolat avec glaçage à la vanille et à la noix de coco

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 29 godz. 10 min
18 portions

Składniki

Glaçage à la vanille et à la noix de coco
  • d'amandes blanchies
    175 g
  • d'eau
    700 g
  • de crème de noix de coco
    200 g
  • de sirop d'érable pur
    50 g
  • de miel
    20 g
  • d'agar-agar
    1 ½ c. à café
  • de maïzena
    1 ½ c. à soupe
  • de beurre de cacao
    30 g
  • de pâte de vanille
    1 ½ c. à café
Cupcakes
  • de sucre roux
    150 g
  • de farine de blé
    200 g
  • de poudre de cacao
    40 g
  • de levure chimique
    2 c. à café
  • oeufs
    4
  • d'huile de pépins de raisin
    140 g
  • de pâte de vanille
    2 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 279.7 kcal / 1174.6 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 19.2 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 61 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...