Gâteau cru au chocolat et à la betterave

Gâteau cru au chocolat et à la betterave

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 portions

Składniki

Gâteau
  • de l'huile d'olive pour graisser
  • d'amandes, avec peau
    200 g
  • de betterave rouge, cuite pelées et en morceaux (3 cm)
    350 g
  • carotte (± 135 g), en morceaux
    1
  • de noix de coco râpée
    120 g
  • orange le zeste uniquement, sans partie blanche (facultatif)
    1
  • de cosses de psyllium
    2 c. à soupe
  • dattes dénoyautées (± 80 g)
    15
  • de sirop d'érable pur
    140 g
  • de poudre de cacao
    80 g
  • de graines de chia
    30 g
  • de graines de lin
    30 g
  • de pâte de vanille
    1 c. à café
  • de sel
    ¼ c. à café
Glaçage au chocolat
  • de beurre de cacao
    250 g
  • de noix de cajou
    125 g
  • de graines de chia
    40 g
  • de sirop d'érable pur
    220 g
  • d'eau
    110 g
  • de poudre de cacao
    60 g
  • de sel
    ¼ c. à café
  • betteraves rouges crues pelés, en spirale, pour la décoration.

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 357 kcal / 1499.2 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 27.3 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Sód 77.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...