Urządzenia i Akcesoria
Béchamel Sauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
16 oz
Składniki
-
unsalted butter in pieces1 oz
-
whole milk14 ½ oz
-
all-purpose flour1 oz
-
salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
ground nutmeg (opcjonalnie)1 - 2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 oz
Sód
69.4 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
161.4 kJ /
38.6 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Béchamel Sauce
15 min
Chocolate Icing (Ganache)
20 min
Thick and Creamy Custard
15 min
Crème Pâtissière
15 min
Béchamel Sauce
15 min
Custard
15 min
Portuguese-Style Crème Brûlée
25 min
Quick béchamel sauce
15 min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 min
No fail béchamel
15 min
Mushroom Risotto (TM6)
40 min