Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 11 oz whole milk
- 4 egg yolks, from large eggs
- 2 oz sugar
- 1 vanilla bean pod
- Wartości odżywcze
- na 1 oz
- Kalorie
- 185 kJ / 44.2 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 11.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min
Marquesitas (Crispy Stuffed Waffle Cone Crepes)
1 Std. 15 Min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3h 40min
Ratatouille Galette
1 Std. 30 Min
Crème Caramel
3 godz. 50 min
Crème caramel (flan)
5 Std. 30 Min
Custard Sauce - Pouring Custard
15min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15min
Peach Cobbler
2 godz. 35 min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3h 45min
Papaya Sorbet
15min
Traditional crème brûlée
25 godz.