Urządzenia i Akcesoria
Portuguese-Style Crème Brûlée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 portions
Składniki
-
whole milk35 oz
-
egg yolks from large eggs6
-
sugar7 oz
-
2 oz all-purpose flourcorn starch1 ½ oz
-
lemon zest zest only, no white pith3 pieces
-
brown sugar to caramelize and serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
58.7 mg
Białko
6 g
Kalorie
936.5 kJ /
223.8 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
35.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3 godz. 45 min
Macarons with Pistachio Ganache
2 godz. 30 min
Garlicky Green Beans with Crispy Potato Topping
40 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 45 min
Southern Peach Cobbler
1 godz. 15 min
Chunky Guacamole
10 min
S'mores Dip
10 min
Strawberry Panna Cotta
4 godz. 40 min
Berry Dream (TM6/7)
10 min
Almond Pavlova with Berries and Chambord
3 godz. 30 min
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3 godz. 40 min