Urządzenia i Akcesoria
Portuguese-Style Crème Brûlée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 portions
Składniki
-
whole milk35 oz
-
egg yolks from large eggs6
-
sugar7 oz
-
2 oz all-purpose flourcorn starch1 ½ oz
-
lemon zest zest only, no white pith3 pieces
-
brown sugar to caramelize and serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
58.7 mg
Białko
6 g
Kalorie
936.5 kJ /
223.8 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
35.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Corn Tortillas
1h 25min
Berry Limoncello Tiramisu
45min
Steamed Crème Brûlée
4h 45min
Basic Sushi Rice
45min
Sous-Vide Cantonese-Style Beef with Tomatoes and Onions
2h 25min
Twice Baked Cheese Soufflés
1h 25min
Caramel Sauce
1h 30min
Baguettes
3h 45min
Dark Chocolate Cookies with Cream Cheese Filling
2h 30min
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits (Metric)
3h 40min
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4h 40min
Buttermilk Mashed Potatoes
35min