Urządzenia i Akcesoria
Portuguese-Style Crème Brûlée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 portions
Składniki
-
whole milk35 oz
-
egg yolks from large eggs6
-
sugar7 oz
-
2 oz all-purpose flourcorn starch1 ½ oz
-
lemon zest zest only, no white pith3 pieces
-
brown sugar to caramelize and serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
58.7 mg
Białko
6 g
Kalorie
936.5 kJ /
223.8 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
35.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chunky Guacamole
10 min
Berry Limoncello Tiramisu
45 min
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon
40 min
Passion Fruit Tart with Meringue
5 godz. 10 min
Crème Pâtissière
15 min
Béchamel Sauce
15 min
Cherry Clafoutis (Ludo Lefebvre)
3 godz. 15 min
Molten Lava Cake
45 min
Thick and Creamy Custard
15 min
Baked Pork Tenderloin with Rice
1 godz. 20 min
Lemon Pound Cake
2 godz.