Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 1000 g milk
- 80 g plain flour
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 2 - 4 pinches ground black pepper
- 2 - 4 pinches nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1100 g
- Kalorie
- 6486.8 kJ / 1544.5 kcal
- Białko
- 42.6 g
- Węglowodany
- 119.8 g
- Tłuszcz
- 101.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 64.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 2574.8 mg
Alternatywne przepisy
Béchamel Sauce
15min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15min
Runny custard
15min
Custard (TM6)
15min
Caramelised onions (400-500 g)
25 min
Custard
10 min
Honeycomb
1h 30min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Runny custard (TM6 - 6-8 portions)
15min
Béchamel sauce (TM6 )
15min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min