Urządzenia i Akcesoria
Sushi nigiri
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
24 sztuki
Składniki
-
300 g ryżu do sushi
-
50 g octu ryżowego
-
15 g cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
100 g tuńczyka, świeżego, (sashimi, pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm, patrz wskazówka)150 - 200 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (sashimi, pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm, patrz wskazówka)
-
pasta wasabi ilość do posmarowania nigiri
-
imbir marynowany, do sushi (opcjonalnie) ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
199.9 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
263.4 kJ /
63 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM5)
1h 10min
Faworki klasyczne
1h
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
3h 30min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45min
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25min
Jednogarnkowy makaron z małżami
30min
Bento z pandami
1h
Ser labneh z ziołami w oliwie
85h 25min
Wieniec orkiszowy
4h
Płynące ciastka czekoladowe z palonym masłem
1h 40min
Dubajska czekolada
1h 20min
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
1h 35min