Sushi nigiri

Sushi nigiri

4.8 48 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
24 sztuki

Składniki

  • 300 g ryżu do sushi
  • 50 g octu ryżowego
  • 15 g cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 150 - 200 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (sashimi, pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm, patrz wskazówka)
    100 g tuńczyka, świeżego, (sashimi, pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm, patrz wskazówka)
  • pasta wasabi ilość do posmarowania nigiri
  • imbir marynowany, do sushi (opcjonalnie) ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 63 kcal / 263.4 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 1.1 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 199.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...