Urządzenia i Akcesoria
Sushi nigiri
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
24 sztuki
Składniki
-
300 g ryżu do sushi
-
50 g octu ryżowego
-
15 g cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
100 g tuńczyka, świeżego, (sashimi, pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm, patrz wskazówka)150 - 200 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry (sashimi, pokrojonych na ok. 2,5 x 5 cm kawałki, o grubości 6-12 mm, patrz wskazówka)
-
pasta wasabi ilość do posmarowania nigiri
-
imbir marynowany, do sushi (opcjonalnie) ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
199.9 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
263.4 kJ /
63 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Truskawkowy sos winegret
5 min
Herbata bąbelkowa z tapioką (bubble tea)
1 godz.
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 55 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Ryż do sushi
1 godz.
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Gęś pieczona z jabłkami
5 godz.
Ciasteczka wstążeczki bez cukru
1 godz. 15 min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 godz. 25 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min