Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g aubergines, in schijfjes (1 cm)
- 400 g aardappelen, medium, in schijfjes (1 cm)
- 100 g uien, gehalveerd
- 30 g olijfolie
- 20 g tomatenpuree
-
600
g rundergehakt, verdeeld in 4-5 porties
lub 600 g lamsgehakt, verdeeld in 4-5 porties - 150 g water
- 500 g verse tomaten, gepeld, in stukken (2-3 cm)
- 2 tl zout
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 gedroogd laurierblad
- 1 tomaat, in stukken (0,5 cm)
- 1 groene paprika, in stukken (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1472.5 kJ / 351.4 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paella met kidneybonen
55min
Szechuanrijst met gehaktvlees en chili-olie
1h 5min
Thaise nachos
Brak ocen
Hartige taart met savooiekool
1 Std. 30 Min
İzmir Köfte - Gehaktballetjes uit Izmir
1h 5min
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
50 Min
Hapje van watermeloen en zalm ceviche
25 Min
All-in-one kip cacciatore
2 Std. 45 Min
Paksoi en ham rijst
40 Min
Hong Kong rijst met worst
Brak ocen
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1 Std.
Gerstschotel met ratatouille van zomergroenten
40 Min