Aardappelpuree met de Peeler

Aardappelpuree met de Peeler

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porties

Składniki

Schillen
  • water
    1200 g
  • extra vergine olijfolie (opcjonalnie) (zie tip)
    2 tl
  • vastkokende aardappelen in stukken (± 5 cm breed),
    900 g
    900 g rode aardappelen, in stukken (± 5 cm breed)
Aardappelpuree
  • groentenbouillon
    140 g
  • volle melk
    85 g
  • boter in stukken
    60 g
  • knoflookpoeder (facultatief)
    1 tl
  • zout naar eigen smaak
    1 tl
  • gemalen zwarte peper
    ¼ tl
  • verse peterseliebladeren als afwerking

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 623.7 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 1224.3 kJ / 292.6 kcal
Tłuszcz 12.4 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 41.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...