Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schillen
- 1200 g water
- 2 tl extra vergine olijfolie (zie tip) (opcjonalnie)
-
900
g vastkokende aardappelen, in stukken (± 5 cm breed),
lub 900 g rode aardappelen, in stukken (± 5 cm breed)
Aardappelpuree
- 140 g groentenbouillon
- 85 g volle melk
- 60 g boter, in stukken
- 1 tl knoflookpoeder (facultatief)
- 1 tl zout, naar eigen smaak
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- verse peterseliebladeren, als afwerking
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1224.3 kJ / 292.6 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 623.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Herfstlimonade/Virgin sangria
35 min
Gebakken aardappelpuree monsters
Brak ocen
Risotto met oesterzwam en champagne
35 min
Artisjokken met citroen-knoflookboter
1 godz.
Virgin citroen en tijm cocktail
45min
Gezonde Miso kipnoedelsoep (Louise Keats)
30 min
Aardappeltortilla met chorizo
50 min
Donkere chocolade koekjes met witte chocolade vulling
5 godz. 50 min
Zalm met waterkerskorst
Brak ocen
Spaghetti carbonara
40 min
Kalkoenrolletjes met gorgonzola
1 godz.
Hong Kong rijst met worst
Brak ocen