Aardappelpuree met de Peeler
TM6

Aardappelpuree met de Peeler

(Brak ocen)

Składniki

Schillen

  • 1200 g water
  • 2 tl extra vergine olijfolie (zie tip) (opcjonalnie)
  • 900 g vastkokende aardappelen, in stukken (± 5 cm breed),
    lub 900 g rode aardappelen, in stukken (± 5 cm breed)

Aardappelpuree

  • 140 g groentenbouillon
  • 85 g volle melk
  • 60 g boter, in stukken
  • 1 tl knoflookpoeder (facultatief)
  • 1 tl zout, naar eigen smaak
  • ¼ tl gemalen zwarte peper
  • verse peterseliebladeren, als afwerking

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1224.3 kJ / 292.6 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
41.5 g
Tłuszcz
12.4 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Błonnik
5.1 g
Sód
623.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy