Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruimelbodem
- 20 g boter
-
40
g tarwekoekjes
lub 40 g volkorenkoekjes - 20 g noot, geheel (bv. hazelnoten, walnoten, pistachenoten, amandelen)
-
20
g bruine suiker
lub 20 g honing
Vulling
- 300 g roomkaas
- 50 g room, min. 30% vet
- 60 g suiker (basterdsuiker)
-
1 ½
tl vanillesuiker, huisgemaakt
lub 1 tl natuurlijk vanille-extract - 1 snuifje zout
- 2 eieren
- 400 g water
Topping
- 200 g gemengde verse rode bessen of diepgevroren
- 40 g suiker
- Wartości odżywcze
- na 1 pot
- Kalorie
- 1636 kJ / 391 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Kippenbouillonpasta
45 min
Curry-wortelbrood
1h 5min
Amandelpap
10min
Vegan empanadas met paprika-champignon vulling
1h 20min
Gestoomde spinaziecake
35min
Perzik-abrikoos zomerlekkernij
Brak ocen
Rode ogen gevulde eieren
Brak ocen
Karamel varkensvlees
45 min
Sous-vide peren met kaneel
2h 5min
Karameltaart
3 godz. 50 min
Chocoladeglazuur (eenvoudige ganache)
20min
Cheesecake (ongebakken)
5 Std. 30 Min