Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Auberginen, in Würfeln (2 cm)
- 150 g Fenchel, in Stücken (3 cm)
- 1 ½ TL Salz
- 30 g Olivenöl
- 200 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Basilikum, frisch, Blätter abgezupft
- 300 g Rispentomaten, geviertelt
- 400 g gehackte Tomaten, aus der Dose
- 150 g Wasser
- 25 g Aceto balsamico
- 170 g grüne Linsen, getrocknet, ganz (z.B. Coop Naturaplan Bio Linsen grün)
- 4 Prisen Pfeffer
- 30 g Pinienkerne
- 30 g Mandelstifte
- 200 g Stangensellerie, in Stücken (1 cm, siehe Tipp)
- 250 g Peperoni, in Würfel (1 cm)
- 1 roter Peperoncino, in Stücken (0.5 cm) (opcjonalnie)
- 50 g Oliven, ohne Stein, in Ringen, (0.3 cm)
- 25 g Kapern, in Essig, abgetropft
- 20 g Rosinen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 922 kJ / 220 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 465 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dhal
40 min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping (2 Portionen)
50min
Gedämpfte Auberginene mit Reis
1h
Chana Masala
45 min
Kichererbsensuppe mit Rhabarber und Curry
1 Std. 20 Min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 min
Indisches Gemüsecurry
1h 10min
Hummus
5min
Knoblauch-Ingwer-Bohnen
20 min
Linsencurry
50min
Linsensalat mit Randen und Feta
30 min
Linsendal
35min