Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Gruyère, in Stücken (2 cm)
- 50 g Dörrtomaten, in Öl, abgetropft
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer
- 650 g Wasser
- 2 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 200 g Quinoa (Kochzeit 20 Minuten)
- 500 g Broccoli in Röschen, Strunk grosszügig geschält, längs halbiert, in Scheiben (1 cm)
- 250 g Champignons, frisch, weiss oder braun, je nach Grösse geviertelt oder gesechstelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1752 kJ / 418 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50min
Mediterraner Rollgersten-Risotto
1h
Polenta mit Pilzragout
45min
Kabis-Rüebli-Salat mit Feta
15min
Spinatwähe
55min
Gemüsecurry
1h
Ofenguck mit Zucchetti
1 Std. 10 Min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45min
Blumenkohl-Käse-Pizzen
1h
Linsen-Moussaka
2h 30min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1 Std. 10 Min
Linsensalat mit Randen und Feta
30min