Zupa krem z zielonego ogórka

Zupa krem z zielonego ogórka

4.1 15 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • 95 g ryżu białego
  • 110 - 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 550 - 600 g ogórków zielonych, pokrojonych na kawałki
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 950 g wody
  • 150 - 200 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu lub 18% tłuszczu, gęstej
    150 - 200 g jogurtu naturalnego, typu greckiego, 10% tłuszczu, gęstego
  • ¾ pęczka koperku, świeżego tylko liście, posiekanego
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego do smaku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 34.8 mg
Białko 3 g
Kalorie 500.9 kJ / 119.7 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...