Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 500 - 1000 g jabłek obranych lub ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 243 kJ / 58 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (500-800 g)
25min
Mus z gruszki i jabłka (od 7. miesiąca życia)
20min
Gotowanie na parze moreli (300-500 g)
20min
Gotowanie na parze śliwek (200-450 g)
20min
Gotowanie na parze ananasa (200-450 g)
15min
Gotowanie na parze pasternaku (550-1000 g)
30 Min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30 Min
Gotowanie na parze połówek gruszek (200-400 g)
20min
Gotowanie na parze brzoskwiń (300-450 g)
15min
Gotowanie na parze buraków (200-600 g)
55 Min
Gotowanie na parze buraków (650-1200 g)
1 Std. 10 Min