Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 jitomates, asados
- 10 tomates verdes, asados
- 2 chiles serranos, asados
- 1 diente de ajo, pelado
- 50 g de cebolla blanca
- 30 g de aceite vegetal
- 1000 g de camarones, pelados
- ½ cdita de sal, o al gusto, para sazonar
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto, para sazonar
- ½ cdita de albahaca seca, o al gusto, para sazonar
- ½ cdita de orégano seco, o al gusto, para sazonar
- ½ cdita de tomillo seco, o al gusto, para sazonar
- ½ cdita de paprika, o al gusto, para sazonar
- 1 cdita de hojuelas de chile seco, o al gusto, para sazonar
- 30 g de mantequilla
- 500 g de crema
- 50 g de vino blanco
- ½ cdita sal, al gusto, para sazonar
- ½ cdita pimienta negra molida, al gusto, para sazonar
- ½ cdita concentrado de caldo de verduras en polvo, al gusto, para sazonar
- hojas de perejil fresco, picado, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2610.9 kJ / 624 kcal
- Białko
- 40.8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 41.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 2099.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20min
Pollo a la naranja estilo Oriental
50min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4 godz. 30 min
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50min
Kipe crudo
30min
Entomatadas de pollo
40min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Machaca de camarón (Black Diamond)
30min
Bolitas de nuez
30min
Salmón al vapor con glaseado de soya y jengibre
30min
Pastel de sushi
1h
Papitas negras
55 min