Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 jitomates, asados
- 10 tomates verdes, asados
- 2 chiles serranos, asados
- 1 diente de ajo, pelado
- 50 g de cebolla blanca
- 30 g de aceite vegetal
- 1000 g de camarones, pelados
- ½ cdita de sal, o al gusto, para sazonar
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto, para sazonar
- ½ cdita de albahaca seca, o al gusto, para sazonar
- ½ cdita de orégano seco, o al gusto, para sazonar
- ½ cdita de tomillo seco, o al gusto, para sazonar
- ½ cdita de paprika, o al gusto, para sazonar
- 1 cdita de hojuelas de chile seco, o al gusto, para sazonar
- 30 g de mantequilla
- 500 g de crema
- 50 g de vino blanco
- ½ cdita sal, al gusto, para sazonar
- ½ cdita pimienta negra molida, al gusto, para sazonar
- ½ cdita concentrado de caldo de verduras en polvo, al gusto, para sazonar
- hojas de perejil fresco, picado, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2610.9 kJ / 624 kcal
- Białko
- 40.8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 41.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 2099.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Entomatadas de pollo
40min
Salpicón de res
1h
Machaca de camarón (Black Diamond)
30min
Enchiladas suizas
1h
Camarones salteados a los tres chiles
1h 30min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Lonches bañados tipo Gemma
55min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4 godz. 30 min
Sopa de tortilla
25min
Salsa roja de molcajete
10min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min