Wersje kompatybilne
Bolinhos de bacalhau (crocchette portoghesi di baccalà)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 250 g di baccalà ammollato e dissalato senza pelle, a pezzi
- 3 spicchi di aglio
- 2 chiodi di garofano
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline
- 100 g di cipolla, a pezzi
- 1 peperoncino secco piccante piccolo, senza semi
- 10 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 uova
- 150 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- ½ cucchiaino di sale
- olio di arachidi q.b. per friggere
- maionese q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 210.6 kJ / 50.3 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 73.8 mg
Alternatywne przepisy
Baccalà alla livornese
35min
Caldo freddo di risotto al baccalà
1h 20min
Baccalà alla mediterranea
1h 30min
Cracker di riso con baccalà mantecato
50min
Uova alla scozzese (Scotch eggs)
1h
Millefoglie di patate e polpo (TM6)
40min
Baccalà alla Veracruz
1h
Canapè di granchio con crema coriandolo e menta
1h 10min
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1h
Baccalà con cavolo verza e ceci
50min
Baccalà mantecato alla veneziana
40min
Baccalà alla portoghese
1h 10min