Gazpacho af gule beder

Gazpacho af gule beder

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner

Składniki

  • vand
    1100 g
  • gule beder trimmede og rensede
    1100 g
  • gul peberfrugt
    85 g
  • fed hvidløg
    2
  • skalotteløg
    15 g
  • sherryeddike fx spansk Oloroso
    15 g
    15 g hvidvinseddike
  • ekstra jomfruolivenolie plus ekstra til servering
    110 g
  • salt efter smag
    1 ½ tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • vand til ønsket konsistens
    370 - 400 g
  • manchegoost efter smag
    120 g
  • persilleblade, friske til pynt
  • croutoner til servering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1417 mg
Białko 11.1 g
Kalorie 2051.6 kJ / 490.3 kcal
Tłuszcz 37.2 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 31.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie