Chleb z otrębami

Chleb z otrębami

4.8 19 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
20 kromek

Składniki

  • 25 g świeżych drożdży pokruszonych
  • ½ łyżeczki cukru
  • 300 g wody
  • 300 g mąki pszennej
  • 50 g otrębów pszennych
  • 30 g ziaren słonecznika
    30 g pestek dyni
  • 15 g siemienia lnianego
  • ½ łyżeczki soli
  • olej do natłuszczenia formy
  • płatki owsiane do posypania formy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Sód 60.1 mg
Białko 2.9 g
Kalorie 323.1 kJ / 77.2 kcal
Tłuszcz 1.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 14.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...