Urządzenia i Akcesoria
Chleb z otrębami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
20 kromek
Składniki
-
25 g świeżych drożdży pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
300 g wody
-
300 g mąki pszennej
-
50 g otrębów pszennych
-
30 g pestek dyni30 g ziaren słonecznika
-
15 g siemienia lnianego
-
½ łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia formy
-
płatki owsiane do posypania formy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
60.1 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
323.1 kJ /
77.2 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
14.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Chleb wiejski
2 godz.
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min