![Pain croustillant à l’épeautre Pain croustillant à l’épeautre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/55a2ffd7-8271-452f-a0f1-6743747beddc/Derivates/ba7421f9-8861-4519-89b4-f1df3b4b7620.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de graines d'épeautre, non moulues
- 130 g de flocons d'avoine
- 50 g de graines de sésame, toutes couleurs
- 40 g de graines de lin
- 40 g de graines de tournesol
- 1 ½ c. à café de sel
- 400 g d'eau
- 50 g d'huile végétale
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 548 kJ / 131 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Tourte de Linz suisse
1 Std. 30 Min
Pain vaudois à la croix
13h 30min
Pain de mie
3h
Salade de crudités
10min
Tresse russe aux canneberges
3h
Petits pains au seigle
12h
Pain d’épeautre aux noisettes
2 Std. 50 Min
Pain croustillant
1 Std.
Pères Noël en pâte
2h 10 min
Salade de carotte à la sauce yogourt (TM6)
10min
Pain toupie rapide
40 Min
Salade de brocoli aux pignons de pin
5min