Urządzenia i Akcesoria
Babka drożdżowa z lukrem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 kawałków
Składniki
Ciasto
-
110 g mleka
-
20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
50 g cukru
-
1 łyżeczka cukru wanilinowego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowo 1 łyżka w razie potrzeby
-
40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
½ jajka
-
1 żółtko
-
¼ łyżeczki soli
-
65 g rodzynek
Lukier
-
100 g cukru
-
15 g wody mineralnej, niegazowanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
121.2 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
1555.5 kJ /
371.8 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 godz.
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 godz.
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Babka makowa
1 godz. 20 min
Keks
2 godz. 30 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Wieniec z makiem i morelami
1 godz. 30 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Szybki piernik
1 godz. 30 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min