Babka drożdżowa z lukrem

Babka drożdżowa z lukrem

4.6 7 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 kawałków

Składniki

Ciasto
  • 110 g mleka
  • 20 g świeżych drożdży pokruszonych
  • 50 g cukru
  • ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 250 g mąki pszennej plus dodatkowo 1 łyżka w razie potrzeby
  • 40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • ½ jajka
  • 1 żółtko
  • ¼ łyżeczki soli
  • 65 g rodzynek
Lukier
  • 100 g cukru
  • 15 g wody mineralnej, niegazowanej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 121.2 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 1555.5 kJ / 371.8 kcal
Tłuszcz 7.5 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...