Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu mięsnego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
200 g
Składniki
-
150 g mięsa, bez ścięgien i kości pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g warzyw, mieszanych (np. selera naciowego, marchewki, cebuli), pokrojonych na kawałki
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
2 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. szałwii, rozmarynu), tylko liście
-
75 g soli, drobnej75 g soli gruboziarnistej
-
15 g wody15 g czerwonego wina
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 goździk
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 200 g
Sód
29515 mg
Białko
37.4 g
Kalorie
1315.8 kJ /
314.5 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
22.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krem orzechowo-czekoladowy
5min
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
1h 15min
Cukier waniliowy
72h
Koncentrat bulionu warzywnego
45min
Koncentrat bulionu drobiowego
45min
Koncentrat bulionu grzybowego
25min
Koncentrat bulionu z kaczki
20min
Koncentrat bulionu cielęcego
1h 20min
Koncentrat bulionu wołowego
1h 20min
Masło
5min
Przyprawa uniwersalna
5min
Karkówka po karkonosku
1h 50min