
Urządzenia i Akcesoria
古早味南部粽
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 6 godz.
12 個
Składniki
準備粽葉
-
粽葉30 片
-
油 ,少許
-
水
煮花生
-
生花生仁 ,預先和20克鹽泡水3小時,瀝乾300 克
-
水1300 克
餡料
-
豬油50 克
-
油蔥酥 ,現成或自製80 克
-
蝦米 ,洗淨泡水20分鐘,瀝乾50 克
-
乾魷魚 ,預先泡水2-3小時,對半剪成條狀約0.8公分寬1 支
-
乾香菇 ,預先泡水至軟,瀝乾12 朵
-
三層肉 ,或胛心肉,分切成12塊400 克
-
冰糖25 克
-
醬油50 克
炒糯米
-
鹽1 大匙
-
醬油1 大匙
-
長糯米 ,洗淨泡水2小時,瀝乾600 克
組裝和蒸煮
-
鹹蛋黃 ,對切6 顆
-
水800 克
Wartości odżywcze na 1 個
Kalorie
534.9 kcal /
2235.9 kJ
Białko
23.6 g
Tłuszcz
27.2 g
Węglowodany
50.9 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
205.9 g
Sód
605.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

飄粽香
8 Przepisów
Tajwan
Tajwan