Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 油
- 3 瓣 蒜头
- 20 克 虾米 ,泡水约10分钟后沥干
- 10 克 干香菇 ,泡软,切丝
- 20 克 胡萝卜 ,去皮,切片
- 500 克 大白菜 ,切段 (约3厘米)
- 1 茶匙 盐
- 2 小撮 白胡椒粉
- 1 茶匙 淀粉 ,加30克水调匀
- 麻油 ,少许
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 299 kJ / 72 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.815 g