Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 克 干香菇 ,洗净
- 60 克 干腐竹 ,洗净
- 500 克 猪排骨 ,切块(4 公分)
- 1800 克 水 ,额外准备浸泡香菇用
- 30 克 红枣 ,去籽,洗净
- 20 克 龙眼干 ,洗净 (opcjonalnie)
- 15 克 绍兴花雕酒
- 1 ½ 茶匙 盐
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 642 mg