Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1630 克 水
- 500 克 新鲜菠菜 ,洗净切去除根,一切二
- 适量 冰水 ,冷却浸泡用
- 2 瓣 蒜头
- 20 克 生抽
- 80 克 芝麻酱
- 5 克 蚝油
- 15 克 醋
- 1 小撮 芥末酱 ,依个人口味调整
- 5 克 糖
- 5 克 麻油
- 白芝麻 ,熟的,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1626 kJ / 389 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 997.1 mg