Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 辣椒油
- 10 克 麻油
- 1 茶匙 花椒粉
- 30 克 醋
- 30 克 生抽
- ½ 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 盐
- 600 克 水
- 150 克 红薯粉条, 泡软后一剪二,泡软后约300克
- 1 汤匙 酥黄豆
- 适量 新鲜香菜
- 1 汤匙 芽菜
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2148 kJ / 513 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 89.8 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.6 g