Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di ricotta vaccina fresca, scolata dal siero
- 100 g di zucchero
- 130 g di latte
- 80 g di olio di semi di girasole
- 8 g di lievito in polvere per dolci
- 460 g di farina tipo 00
- 150 g di acini di uva, lavati, tagliati a metà e privati dei semi
- 1 uovo sbattuto
- zucchero di canna q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1371.3 kJ / 327.8 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 34.1 mg
Alternatywne przepisy
Tortini mele e cannella
1hod. 30min
Polpettone zucca e spinaci
1h 15min
Muffin della nonna alle mele
45min
Appeltaart
1hod. 30min
Rotolo ai piselli
50min
Carotine di pasta sfoglia con ripieno alle carote
4h
Riccioli mantovani
1h 20min
Pan brioche alle castagne e cioccolato fondente
4h
Dessert alla ricotta e pere in cocotte
45min
Focaccia alle carote
3j 30 menit
Focaccia alla curcuma
3j 30 menit
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1hod. 30min