Menù: Cous cous con albicocche, nocciole, Feta e verdure; Crema alla stracciatella (Bimby Friend)

Menù: Cous cous con albicocche, nocciole, Feta e verdure; Crema alla stracciatella (Bimby Friend)

4.5 4 oceny
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

  • 150 g di nocciole sgusciate
  • 150 g di albicocche secche denocciolate a pezzi
  • 300 g di cipolla in quarti
  • 1 spicchio di aglio
  • 60 g di olio di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 200 g di cous-cous
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), sbriciolato
  • 600 g di acqua
  • 200 g di carote pelate e a rondelle (5 mm)
  • 200 g di zucchine a rondelle (7-10 mm)
  • 150 g di peperone rosso a tocchetti (1 cm)
  • 150 g di Feta a dadini (5 mm)
  • 100 g di piselli surgelati
Crema alla stracciatella
  • 100 g zucchero
  • 4 albumi
  • 250 g di Quark
  • 50 g di scaglie di cioccolato
Terminare la preparazione
  • 1 cucchiaio di olio di oliva
  • 50 g di Feta a dadini (5 mm)
  • 2 cucchiaini di prezzemolo fresco le foglioline tritate

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 6 porzioni

Sód 6929 mg
Białko 155 g
Kalorie 19801 kJ / 4728 kcal
Tłuszcz 253 g
Błonnik 80 g
Tłuszcz nasycony 70 g
Węglowodany 398 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...