香煎虾饼
TM6 TM5

香煎虾饼

4.4 (29 ocen)

Składniki

  • 360 克 虾仁
  • 100 克 洋葱 ,切块
  • ½ 茶匙 盐
  • 10 克 玉米淀粉
  • 5 克 日本清酒
  • ½ 颗 蛋
  • 10 克 美乃滋
  • 1 小撮 黑胡椒粉
  • 20 克 面包糠
  • 8 汤匙 淀粉 ,裹粉用
  • 2 汤匙 油 ,煎虾饼用
  • ½ 只 柠檬
  • 20 克 泰式甜辣酱 ,蘸料,依据个人口味增减

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
932 kJ / 222 kcal
Białko
10.8 g
Węglowodany
27.7 g
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy