Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
面团
- 230 克 面粉
- 120 - 130 克 水
- 10 克 食油
- ¼ 茶匙 盐
韭菜内馅
- 2 个 蛋
- 15 克 食油
- 20 克 小虾米 ,洗净,烤香
- 300 克 韭菜 ,切小段,(约0.5公分)
- 30 克 麻油
- 10 克 蚝油
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 1 小撮 五香粉
- 1 茶匙 盐
制作
- 食油 ,煎饼用
- Wartości odżywcze
- na 1 个
- Kalorie
- 1123 kJ / 269 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 512 mg