Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla, en cuartos
- 500 g de jitomate, en trozos
- 30 g de aceite
- 2 cubos de caldo de pollo o de vegetales
- 600 g de pierna de cerdo, en cubos (3 x 3 cm)
- 2 hojas de laurel secas
- 400 g de calabaza, en cubos (2 x 2 cm)
- 200 g de elote desgranado, congelado o fresco o de lata (drenado)
- 2 chiles serranos, enteros, para dar un poco de picante (opcjonalnie)
- sal, al gusto, sobre las calabazas y los elotes
- pimienta negra molida, al gusto, sobre las calabazas y los elotes
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1797.2 kJ / 429.6 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 94.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierna de cerdo colorada
1 godz.
Entomatadas de pollo
40 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Adobo con carne
50min
Pastel azteca
1 Std. 20 Min
Salpicón de pollo
25 min
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1 godz.
Fajitas de res con verduras salteadas
30 min
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Tostadas de rajas con pollo
40 min
Bisteces a la mexicana
30 min