Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla, en cuartos
- 500 g de jitomate, en trozos
- 30 g de aceite
- 2 cubos de caldo de pollo o de vegetales
- 600 g de pierna de cerdo, en cubos (3 x 3 cm)
- 2 hojas de laurel secas
- 400 g de calabaza, en cubos (2 x 2 cm)
- 200 g de elote desgranado, congelado o fresco o de lata (drenado)
- 2 chiles serranos, enteros, para dar un poco de picante (opcjonalnie)
- sal, al gusto, sobre las calabazas y los elotes
- pimienta negra molida, al gusto, sobre las calabazas y los elotes
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1797.2 kJ / 429.6 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 94.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisteces a la mexicana
30 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Ensalada de pollo
20 min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Entomatadas de pollo
40 min
Pollo en salsa verde con nopales
40 min
Adobo con carne
50 min
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Tostadas de picadillo
1 godz. 10 min
Tostadas de rajas con pollo
40 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min