Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla, en cuartos
- 200 g de granos de elote amarillo
- 60 g de aceite de oliva
- 1 cubo de caldo de pollo
- 400 g de chile poblano
- 200 g de crema ácida
- 300 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos (3 cm)
- 3 pizcas comino en polvo
- 1 cdita sal
- 1 pizca pimienta negra molida
-
16
tostadas
lub 16 tortillas de maíz - hojas de cilantro, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 22022.7 kJ / 5263.6 kcal
- Białko
- 243.1 g
- Węglowodany
- 524.2 g
- Tłuszcz
- 269.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 119 g
- Błonnik
- 13.4 g
- Sód
- 11322.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo TM6
30 min
Entomatadas de pollo
40 min
Salpicón de res
1h
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35 min
Tostadas de rajas con pollo
40 min
Coditos con queso
35 min
Chilaquiles Rojos
25 min
Espagueti rojo
20min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35 min
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50 min
Papitas negras
55 min