Sopa de verduras y albóndigas

Sopa de verduras y albóndigas

4.3 140 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
10 porciones

Składniki

Albóndigas
  • 5 g de perejil
  • 1 diente de ajo
  • 300 g de carne molida de res
  • 2 huevos
  • 1 cdita de sal fina
  • 1 cdita de chile chipotle en polvo
Sopa
  • 1 diente de ajo
  • 700 g de jitomate en cuartos
  • 50 g de cebolla
  • 1 cdita de sal fina
  • 600 g de agua
  • 100 g de ejotes
  • 80 g de zanahoria en rodajas
  • 30 g de apio
  • ¼ cdita de chile chipotle en polvo
  • 80 g de cebada perlada
  • hojas de cilantro, frescas para decorar
  • limón en cuartos, para servir

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 5.6 g
Kalorie 340.2 kJ / 81 kcal
Tłuszcz 3.4 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 7.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...