![Cazuela de panela con espinacas y caldillo Cazuela de panela con espinacas y caldillo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a1206518-c626-4d46-81f7-50cd63ce1985/Derivates/a6b5ca9e-b97f-45df-b63c-5e8d860eeb37.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 600 g de jitomate, en mitades
- 30 g de aceite vegetal
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 pizca de comino en polvo (opcjonalnie)
- 200 g de hojas de espinaca fresca, sin tallos
- 500 g de queso panela, en cubos (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 838 kJ / 200 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 399 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa verde con nopales
40 min
Barbacoa de hongos
30 min
Calabacitas con elote y cilantro
20 Min
Pescado para taquear
25 Min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Rajas con queso
25 Min
Pastel azteca
1h 20min
Pastel Azteca low carb
50 min
Sopecitos de nopal y pollo
1h 10min
Enfrijoladas
30 min
Carnitas de atún
40 min
Ceviche de pepino y jícama
10min