Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de cebolla, en cuartos
- 1 diente de ajo
- 2 chiles verdes, frescos
- 400 g de tomate verde, enteros si son pequeños o por la mitad
- 1 ramita de cilantro fresco
- 1 cubo de caldo
- 1 cda de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 40 g de aceite vegetal
- 100 g de tocino
- 800 g de filete de res, en trozos (1,5 cm de grosor)
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 11135.9 kJ / 2661.6 kcal
- Białko
- 177.6 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 198.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 63.1 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 8070.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barras de proteína
50 Min
Pollo a la Cubana
40 min
Pollo con mole verde
1 Std.
Entomatadas de pollo
40 min
Chilaquiles Rojos
25 Min
Carnitas de Marlin
40 min
Entomatadas de pollo
40 min
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1 Std.
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35 min
Tostadas de rajas con pollo
40 min
Caldo de res
1h 15 min
Bisteces a la mexicana
30 Min