Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de cebolla, en cuartos
- 1 diente de ajo
- 2 chiles verdes, frescos
- 400 g de tomate verde, enteros si son pequeños o por la mitad
- 1 ramita de cilantro fresco
- 1 cubo de caldo
- 1 cda de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 40 g de aceite vegetal
- 100 g de tocino
- 800 g de filete de res, en trozos (1,5 cm de grosor)
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 11135.9 kJ / 2661.6 kcal
- Białko
- 177.6 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 198.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 63.1 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 8070.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Entomatadas de pollo
40min
Cochinita Pibil Demo
15min
Salpicón de res
1h
Adobo con carne
50min
Bisteces en salsa verde TM6
45min
Tostadas de picadillo
1 Std. 10 Min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35min
Pollo con mole TM6
1h
Arroz rojo a la mexicana con carne de cerdo
45min
Pechugas rellenas en salsa de chipotle
1 Std. 10 Min
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50min