Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 2 pimientos rojos, uno cortado en cuartos y el otro en tiras
- 30 g de aceite
- 250 g de arroz de grano largo precocido
- 70 g de puré de tomate
- 1400 g de agua
- 1 cubito de caldo de verdura
- 1 calabacita, en cubos
- 1 pimiento amarillo, en tiras
- 1 ramillete de cebolla de cambray, en aros
- 200 g de vainas de chícharos chinos
- ½ cucharadita de sal
- ¼ cucharadita de pimienta negra molida
- 400 g de queso feta, en cubos de 2 cm
- 1 cucharada de romero
- 1 - 2 ramas de tomillo fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2862 kJ / 684 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Sopa de fideo TM6
35min
Tradicional sopa de fideo
35min
Picadillo
25min
Arroz Blanco
35min
Caldo de pollo de la abuela
1 Std. 15 Min
Pozole Rojo
1h 30min
Agua de pepino y limón
10min
Caldo de res
1 Std. 15 Min
Arroz blanco con verduras
40 min
Arroz rojo
1h 25min
Agua de Horchata
10min
Salsa roja de molcajete
10min