Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 muslos de pollo, sin hueso, sin piel
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 800 g de agua
- 200 g de cacahuates tostados sin sal, pelados
- 5 chiles de árbol secos
- ½ cdita de comino
- 1 pizca de clavo de olor en polvo
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- 500 g de jitomate
- 150 g de cebolla blanca, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 2 cubos de caldo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1974.8 kJ / 472 kcal
- Białko
- 39.2 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 724.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Chicharrón en salsa verde
35min
Tortitas de carne en salsa verde
1 Std. 40 Min
Enchiladas suizas
1h
Carnitas de atún
40min
Pollo con mole verde
1h
Pollo al tequila y chile pasilla
2h