Soljanka (ukrainsk krydret suppe)

Soljanka (ukrainsk krydret suppe)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portioner

Składniki

  • persille, frisk kun blade
    8 kviste
  • dild, frisk kun blade
    8 kviste
  • dildsyltede agurker skåret i stykker, gem syltevæsken
    150 g
  • gulerødder skåret i stykker
    120 g
  • knoldselleri skåret i stykker
    140 g
  • løg skåret i kvarte
    100 g
  • fed hvidløg
    1
  • rapsolie
    20 g
  • røget svinepølse (Kielbasa), skåret i skiver og derefter i halve (se tip)
    100 g
  • oksetykkam skåret i stykker (2 cm)
    250 g
  • svinekød, uden ben skåret i stykker (2 cm)
    200 g
  • vand
    1000 g
  • salt
    1 tsk
  • allehånde, hele
    3
  • laurbærblade, tørrede
    2
  • skinke røget, skåret i stykker (1 cm)
    100 g
  • tomatpure
    60 g
  • svampe i olie, skåret i stykker
    100 g
  • grønne oliven, uden sten skåret i halve
    35 g
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • creme fraiche til servering
    6 spsk
  • citron til servering
    6 skiver

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 313.6 kcal / 1312.3 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 21.1 g
Węglowodany 10.7 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 1134.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie