Wersje kompatybilne
Chambão estufado com creme de coco e tandoori e arroz integral de erva-príncipe
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g arroz integral
- 20 g azeite
- 3 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 c. sopa de pasta tandoori
- 2 vagens de cardamomo
- 800 g chambão de vaca c/ osso partido em pedaços pequenos
- 3 c. chá de sal
- 1500 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 300 g cenoura cortada em cubos pequenos
- 200 g creme de coco
- 1 c. sopa de erva-príncipe picada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2998.5 kJ / 716.7 kcal
- Białko
- 46.4 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1987.3 mg
Alternatywne przepisy
Peru com ananás e chucrute
45 min
Carne guisada com molho de tomate e arroz de ervilhas
10óra
Pilaf de arroz selvagem com porco
1 godz. 10 min
Pad thai de abóbora
40 min
Perna de borrego assada com batatas e molho de hortelã
3h
Caldeirada de cação
45 min
Chocos com tinta
Brak ocen
Frango com molho tandoori
5h
Salada de coelho
15 Min
Coelho de coentrada
48h
Costeletas de borrego com molho cremoso
Brak ocen
Carne guisada desfiada com massa
6h 20min