Fagottini di agnello speziati

Fagottini di agnello speziati

4.2 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
18 pezzi

Składniki

  • 3 spicchi di aglio
  • 100 g di cipolla rossa in quarti
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 500 g di carne trita d'agnello
  • 2 cucchiai di concentrato di pomodoro
  • 2 cucchiaini di sciroppo di melograno
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 1 ½ cucchiaino di cumino in polvere
  • 1 ½ cucchiaino di coriandolo in polvere
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di peperoncino rosso secco a piacere
  • 1 cucchiaino di sale marino
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 30 g di pinoli, tostati
  • 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 6 fogli di pasta fillo
  • 3 cucchiai di burro fuso
  • 2 cucchiai di semi di sesamo
  • 300 g di yogurt naturale
  • 1 cucchiaio di coriandolo fresco tritato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 189 mg
Białko 8 g
Kalorie 616 kJ / 147 kcal
Tłuszcz 7 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...